O REVITANU®

Nastavek REVITAN® je naprava za ustvarjanje turbulence v vodovodni napeljavi.

Služi za mehansko obdelavo pitne vode.

Sestoji  se iz ravnega ali v obliko ovala ukrivljenega cevastega ohišja, v katerega je vstavljen turbulenčni usmerjevalnik in frekvenčni generator.

 

Kako deluje in na kaj učinkuje? 

Z nastavkom REVITAN® izboljšujemo lastnosti pitne vode.

  • uredi strukturo vode, kar je razvidno v reorganizaciji na molekularnem nivoju ter reenergizaciji (fotografije analize občutljive kristalizacije);
  • molekule povezuje v majhne skupke, zato voda lažje prodre v celico in pospeši proces čiščenja organizma;
  • izboljša vitalnost vode, voda dobi presežek prostih elektronov;
  • voda postane mehkejša, blago alkalna in boljšega okusa.

 

 

Slika 1 – Kontrolni vzorec voda brez nastavka Revitan®

Slika 2 – Voda iz nastavka Revitan®

Slika 1: Kontrolni vzorec vode iz pipe kaže tipično dendridsko širjenje kristalov, rast v osnovi nerazvejanih oblik, ki so polne žarkastih psevdo jeder. Slika kaže vrzeli nepravilnih obrisov.

Slika 2: Struktura kristalizacije vzorca vode Revitan kaže pravilno formacijo kristalov, ki so organizirani v osrednjem štiristranskem jedru ter v sistemu primarnih in sekundarnih vej. Kristali so dolgi, čisti in jasno ločeni.

Vir: Cristallizzazione Sensibile con aqua REVITAN, Maurizijo Peruzzi, Associazione per la Cristallizzazione Sensibile, Italija.

Urejena, harmonična struktura je značilna za vitalne, zdrave snovi v naravi.

Vitalna voda v naravi

Voda se na svoji poti, od izvira do iztoka na pipi, onesnaži. V naravi se voda samodejno čisti, med drugim tudi zaradi ultravijoličnih žarkov in dinamike vrtinčenja, medtem ko se preliva med kamni in teče preko slapov. Njena struktura se uredi in postavi v ravnovesje.

Nastavek REVITAN® posnema naravno gibanje vode v naravi.

Učinkuje na dobro počutje

Vseskozi imate na voljo vitalno, z elektroni obogateno, pravilno strukturirano vodo, katere molekule so povezane v majhne skupke, zato voda lažje prodre v celico, kar posledično vpliva na učinkovitejše čiščenje le-teh, na izboljšanje počutja in psihofizičnih zmogljivosti. Rezultati raziskave Vpliv pitne vode, aktivirane z nastavkom Revitan, so pokazali pozitiven učinek na:

– osebno počutje;
– povečanje moči;
– izboljšanje imunskega sistema;

 

Finančni prihranek

»Ustekleničena voda je v Sloveniji v povprečju 225-krat dražja od pitne vode iz vodovoda, medtem ko je v svetu kar od 240- do 10.000-krat dražja od pitne vode iz vodovoda,« navaja dr. Lučka Kajfež Bogataj. (Vir: www.rtvslo.si/okolje/neprijetna-resnica-o-vodi-iz-plastenke/211153)

 

Bolj čisto okolje

S pitjem vode iz nastavka REVITAN® zmanjšujemo odpadke plastenk, porabo energije, odpadno vodo in izpuste CO2.

Uporaba

 

Priporočila za uporabo vode iz nastavka REVITAN®

PITJE REVITALIZIRANE VODE

Priporočamo najmanj 2 litra revitalizirane vode na dan. Zelo pomembno je, da vodo pijemo večkrat, v manjših količinah (1-2 dcl ) preko celega dneva. Začnemo že zjutraj na tešče.Če imate neredno prebavo pijte revitalizirano vodo zjutraj toliko časa, da začutite potrebo po odvajanju; sčasoma bo lenost črevesja izginila.

 

IZPIRANJE UST Z REVITALIZIRANO VODO

Vsako jutro si najmanj 7-krat izperite usta z revitalizirano vodo, ki jo v ustih zadržite nekaj časa (1 minuto) in jo nato izpljunete. Priporočamo, da si z nastavkom za čiščenje jezika očistite koren jezika. Za preventivo se priporoča izpiranje ust večkrat na dan.

 

IZPIRANJE NOSU Z REVITALIZIRANO VODO

Priporočamo, da si vsako jutro izperite nosnice z revitalizirano vodo. Na ta način prečistite sinusne poti. Vodo si natočite v obe dlani in jo rahlo vsrkajte v nosnice pri zaprtih ustih (pazite, da vsrkate samo vodo brez zraka). Takoj zatem zatisnete eno nosnico in vodo izpihnite skozi drugo in v istem koraku zatisnete še drugo nosnico in izpihnete vodo še iz nasprotne nosnice. Umijemo si celoten obraz in pustimo, da se voda sama posuši na obrazu.

 

UMIVANJE IN PRHANJE Z REVITALIZIRANO VODO

Za umivanje in prhanje priporočamo, da se uporablja milo, ki je izdelano na bazi sode. Milo si zelo dobro izperemo ter pustimo, da se voda na obrazu in telesu sama posuši. Med prhanjem z revitalizirano vodo priporočamo, da si masirate lasišče. Po pranju pustite da se lasje naravno posušijo.

 

UMIVANJE IN PRHANJE Z REVITALIZIRANO VODO

Enkrat na teden priporočamo  2-urno kopel v  revitalizirani vodi brez dodatkov. Pred kopeljo se je potrebno  dobro oprhati oz. umiti. V kad si natočite  vodo primerne temperature. Takšna kopel telo očisti in osveži saj se iz telesa  izločijo prosti radikali. Med kopeljo vodo po potrebi večkrat   tudi dotočite in si telo zmasirajte z naravno jelenovo kožo, ki vam bo s telesa odstranila odmrlo kožo.

 

UPORABA REVITALIZIRANE VODE PRI ŽIVALIH IN RASTLINAH

Priporočamo, da domače živali pijejo  revitalizirano vodo. Z njo jih tudi prhajte. Akvarije lahko napolnite z revitalizirano vodo, zmanjša se pojavljanje zelenih alg. Rastline  škropite z revitalizirano vodo. Pripomore k boljši  rasti in odpornosti rastlin.

      

 

NAMAKANJE NOG V REVITALIZIRANI VODI

Priporočamo dnevno namakanje nog do kolen v večji posodi z mlačno revitalizirano vodo. Prosti radikali se zaradi privlačne sile zbirajo v nogah in na ta način se lahko učinkovito izločijo. Hoja bo lahka, zatrdline, kurja očesa in otiščanci pa se vam bodo v doglednem času zmanjšali.

 

OBKLADKI

Na posameznih delih telesa, si lahko naredite obkladke. Papirnato brisačko zmočite z revitalizirano vodo in jo položite na posamezen del telesa. Ko se posuši,  jo lahko zamenjate z novo brisačko namočeno v revitalizirano vodo.

 

KLISTIRANJE

Za preventivo  se lahko občasno naredi klistir z revitalizirano vodo brez dodatkov.  Lahko uporabimo posebni nastavek za izpiranje, ki se ga namesti na nastavek REVITAN® za tuš.

 

INHALIRANJE

Za preventivo  priporočamo inhaliranje z revitalizirano vodo. V grelniku segrejemo vodo. Inhaliramo cca 10 minut od enega ušesa do podbratka in do drugega ušesa. Sledi inhalacija ust in nosu cca 10 minut.

 

NOTRANJA UPORABA

Po potrebi  se lahko izpira  tudi nožnica s posebnim nastavkom za izpiranje nožnice, ki se ga namesti na nastavek REVITAN® za tuš.

 

UPORABA REVITALIZIRANE VODE V KUHINJI

Revitalizirano vodo uporabljamo za kuhanje, pripravo napitkov in pranje posode. Še posebej priporočamo namakanje sadja, zelenjave  in mesa v revitalizirani vodi nekaj ur pred uporabo. Upočasni se pokvarljivost izdelkov.

Priprava in pitje
V hladno revitalizirano vodo za nekaj minut (10 minut) namočite vrečko s čajem (postopek luženja).  Ko se revitalizirana voda primerno obarva, odstranimo vrečko s čajem in šele nato čaj po potrebi segrevamo na željeno temperaturo, vendar ne več kot do 42 oC.  Čaj pijemo po požirkih. Vsak požirek zadržimo v ustih nekaj sekund da tekočina fermentira in ga šele nato po požirkih popijemo.

 

OSTALO

Revitalizirana voda blagodejno deluje na pike komarjev, čebel.

 

Priporočila o uporabi revitalizirane vode so namenjena izključno boljšemu informiranju uporabnikov nastavka REVITAN® in ne podajajo medicinskih nasvetov.

IZKUŠNJE V KMETIJSTVU

 

 

KMETIJSKA ŠOLA GRM SEVNO, CENTER BIOTEHNIKE IN TURIZMA

Stanka ZAGORC

Otmar Colarič, dr.vet.med

Dne 08.06.2011 so bili montirani nastavki REVITAN v napajalni vodni sistem 60 krav molznic in robota za molžo na tej farmi.

Dne 06.avgust 2011 je bil montiran nastavek REVITAN na dovod vode na mlekarno in na cisterno za mleko. S tem smo omogočili kompletno pranje celotnega molznega sistema, cisterne za mleko, kakor tudi pranje vimen pred molžo.

 

Naše izkušnje pri somatskih celicah in mastitisih krav.  V času delovanja R nastavka so somatske celice v skupnem vzorcu padle pod 200.000 in v avgustu niso presegle 130 000 celic na 1 ml mleka. Pred montažo nastavka se je število somatskih celic gibalo med 200-300 000.

Vpliv revitana na SŠMO v skupnem vzorcu v cisterni mleka se je v našem primeru pokazalo, ko je SŠMO iz 73 000 padlo na manj kot 4 000 bakterij na 1 ml mleka.

Dodatni rezultati po 5 letih uporabe Revitan nastavkov:

Že po treh letih uporabe vode Revitan za pitje naših krav molznic in telet smo pozdravili kožne bolezni pri teletih in sicer kar 20 let  so naša teleta redno imela težave z lišaji na koži- Trihofitija, vsako leto smo hleve prebelili, teleta zdravili, vendar se je bolezen vsakoletno pojavljala do redne uporabe vode Revitan.

Ravno tako so se zmanjšala obolennja vimen-mastitisi.

Po 5 letih uporabe vode Revitan so se obiski veterinarjev  pri nas zmanjšali na 1x mesečno ali manj, pred uporabo vode Revitan je bil veterinar prisoten tudi 2-3x dnevno.

Če krave tuširamo z vodo Revitan, imamo manj muh v hlevih.

Ravno tako dajemo   piti vodo Revitan mladim teličkom po 14 dneh, ko jih odstavimo od krav,  in sicer v razmerju: 1/3 vode Revitan in 2/3 kravjega mleka.

Ko so krave na paši, ravno tako natočimo v cisterno vodo Revitan za njihove potrebe po pitju.

 

VINARSTVO

KIC  JOŽE, Dolenjska

Jože Kic uporablja vodo Revitan v svojem vinogradu na Dolenjskem  že od leta 2005. Za škropljenje vinograda in sadovnjaka uporablja za to prilagojene  nastavke Revitan, preko katerih teče voda iz vodovodne napeljave, brez kakršnih koli  kemičnih dodatkov.

Pomembno je, da se vinograde škropi po vsakem dežju ali  vlagi, tudi po spodnji strani listov vinske trte. Deluje preventivno proti peronospori, če se pa že pojavi, je pomembno takojšnje škropljenje in  ko pride okuženi list v stik z vodo, peronospora izgine oz. se zmanjša za več kot 70%.

 

  

 

ITALIJA –  BELLUNO (2014-2017)

Več hektarov vinogradov škropiMO enkrat tedensko z vodo Revitan.  V prvem letu uporabe sMo zmanjšali uporabo  žvepla in bakra  za  50%, v drugem letu za 60% in v tretjem letu za 90%.

Neverjetni rezultati: zdrave rastline, zdrav pridelek grozdja, nimamo težav z boleznimi in škodljivci, opažajo tudi regeneracijo zemlje in seveda odlično vino.

 

ŽIVINOREJA

SIRARSKA KMETIJA GORIŠEK

Na  kmetiji Gorišek, na  Križnem Vrhu na Dolenjskemi že več let uporabljamo nastavke Revitan, tako v gospodinjstvu kot na kmetiji in pri proizvodnji  kozjih in kravjih sirov iz ekološkega mleka.

Vse domače živali pijejo vodo Revitan, ravno tako jih občasno z njo tudi umivamo.

V večletnih izkušnjah smo ugotovili, da so živali veliko bolj zdrave,  mleko in meso  je boljše kvalitete, bolj polnega okusa. Ravno tako pri proizvodnji sirov uporabljamo  Revitan, preko katerega potuje tudi ekološko mleko. Obstojnost izdelkov se nam je bistveno povečala.

Zelo pozitivne izkušnje  z vodo Revitan imamo tudi pri čiščenju mlekovoda, ki ga čistimo z vodo Revitan. Na ta način smo zmanjšali uporabo čistil za več kot 70 % . Izginile so tudi vse težave z dezinfekcijami mlekovoda, ki smo jih bili pogosto deležni  v poletnih mesecih.

  

 

BIODINAMIČNA SIRARNA SEŠLAR, Izlake

Uporabniki Revitana smo od leta 2011. Revitan imamo nameščen na glavnem dovodu vode v hlev. Ravno tako  pred bazenom  z mlekom. Imunski sistem krav je na zelo visokem nivoju, 1x letno nas obišče veterinar, da naredi  po zakonu kontrolo, sicer nimamo nobenih težav z boleznimi in vnetji pri živalih.

Ravno tako gre preko Revitana naše mleko, Revitan imamo nameščen pred bazenom z mlekom, opažamo, da se je obstojnost izdelkom povečala.

Izlake, november 2016

 

POLJEDELSTVO

Enako seme koruze je bilo na enem polju obdelano klasično, konvencionalno, na drugem polju samo s škropljenjem z vodo Revitan.

Seme koruze se je najprej namakalo v vodi Revitan pred saditvijo, ravno tako je bila večkrat poškropljena z vodo revitan zemlja pred saditvijo. Sadike koruze so bile nato redno škropljene z vodo Revitan.

Rezultat je v bistveni razliki v barvi- koruza, ki je bila tretiran z vodo Revitan ima močnejšo, rumeno barvo, seme je postalo revitalizirano, prav tako lahko vidimo razliko v veličini koruznega storža.