Uporaba

Priporočila za uporabo vode iz nastavka REVITAN®

 

PITJE REVITALIZIRANE VODE

Priporočamo najmanj 2 litra revitalizirane vode na dan. Zelo pomembno je, da vodo pijemo večkrat, v manjših količinah (1-2 dcl ) preko celega dneva. Začnemo že zjutraj na tešče.Če imate neredno prebavo pijte revitalizirano vodo zjutraj toliko časa, da začutite potrebo po odvajanju; sčasoma bo lenost črevesja izginila.

 

IZPIRANJE UST Z REVITALIZIRANO VODO

Vsako jutro si najmanj 7-krat izperite usta z revitalizirano vodo, ki jo v ustih zadržite nekaj časa (1 minuto) in jo nato izpljunete. Priporočamo, da si z nastavkom za čiščenje jezika očistite koren jezika. Pri akutnih stanjih se priporoča izpiranje ust večkrat na dan.

 

IZPIRANJE NOSU Z REVITALIZIRANO VODO

Vsako jutro si izperite nosnice z revitalizirano vodo. Priporočamo 7-kratno izpiranje. Na ta način prečistite sinusne poti. Vodo si natočite v obe dlani in jo rahlo vsrkajte v nosnice pri zaprtih ustih (pazite, da vsrkate samo vodo brez zraka). Takoj zatem zatisnete eno nosnico in vodo izpihnite skozi drugo in v istem koraku zatisnete še drugo nosnico in izpihnete vodo še iz nasprotne nosnice. Umijemo si celoten obraz in pustimo, da se voda sama posuši na obrazu.

 

UMIVANJE IN PRHANJE Z REVITALIZIRANO VODO

Za umivanje in prhanje priporočamo, da se uporablja milo, ki je izdelano na bazi sode. Milo si zelo dobro izperemo ter pustimo, da se voda na obrazu in telesu sama posuši. Med prhanjem z revitalizirano vodo priporočamo, da si masirate lasišče. Po pranju pustite da se lasje naravno posušijo. Na ta način se lasje okrepijo, zmanjša se izpadanje las in tudi prhljaj postopoma izgine.

 

KOPANJE Z REVITALIZIRANO VODO

Enkrat na teden priporočamo  2-urno kopel v  revitalizirani vodi brez dodatkov. Pred kopeljo se je potrebno  dobro oprhati oz. umiti. V kad si natočite  vodo primerne temperature. Takšna kopel telo očisti in osveži saj se iz telesa  izločijo prosti radikali. Med kopeljo vodo po potrebi večkrat   tudi dotočite in si telo zmasirajte z naravno jelenovo kožo, ki vam bo s telesa odstranila proste radikale.

 

UPORABA REVITALIZIRANE VODE PRI ŽIVALIH IN RASTLINAH

Priporočamo, da domače živali pijejo  revitalizirano vodo. Z njo jih tudi prhajte. Akvarije lahko napolnite z revitalizirano vodo, zmanjša se pojavljanje zelenih alg. Rastline  škropite z revitalizirano vodo. Pripomore k boljši  rasti in odpornosti rastlin.

      

 

NAMAKANJE NOG V REVITALIZIRANI VODI

Priporočamo dnevno namakanje nog do kolen v večji posodi z mlačno revitalizirano vodo. Prosti radikali se zaradi privlačne sile zbirajo v nogah in na ta način se lahko učinkovito izločijo. Hoja bo lahka, zatrdline, kurja očesa in otiščanci pa bodo v doglednem času izginili.

 

 

BOLEČINE

Na delih telesa, kjer se pojavljajo bolečine, priporočamo, da si z brisačo napravite obkladek. Brisačo predhodno namakate v revitalizirani vodi uro do dve.

 

OPEKLINE

Opeklino držite pod tekočo revitalizirano vodo. Bolečina  izgine, v nekaj dneh pa skoraj ni  več vidnega mesta opekline.

 

ODPRTE RANE IN OSTALE ZUNANJE POŠKODBE

Odprto rano držite pod tekočo revitalizirano vodo nekaj minut. Najprej bo rana zaskelela, kot da bi jo razkužili z jodovo tinkturo. Kri bo prenehala teči in čez nekaj časa bo rano prekrila nežna kožica.

 

ZOBOBOLI

V primeru granoloma izplakujete  usta z revitalizirano vodo.  V ustih jo zadržite nekaj minut. Ponovimo vsaj 7-krat. Na zunanjo stran položite moker obkladek. To ponavljajte vsako uro in oteklina bo izginila po dnevu ali dveh. Nato nadaljujte samo z izpiranjem ust.

Revitalizirana voda pomaga pri odpravljanju zobnega kamna, paradontoze, granoloma in drugih ustnih obolenj ali okužb, če si vsako jutro z njo  izperete usta.

 

ČREVO

Pri obolenju črevesja  in tudi za preventivo, priporočamo občasen klistir z revitalizirano vodo brez dodatkov.  Lahko uporabimo posebni nastavek za izpiranje debelega črevesja, ki se ga namesti na nastavek REVITAN® za tuš.

 

INHALIRANJE

Za preventivo oz. pri težavah z očmi, ušesi ali prehladih, priporočamo inhaliranje z revitalizirano vodo.V grelniku segrejemo vodo do vrelišča. Inhaliramo cca 10 minut od enega ušesa do podbratka in do drugega ušesa. Sledi inhalacija ust in nosu cca 10 minut in nato še inhalacija oči. V dno grelnika gledamo z odprtimi očmi in vsake toliko časa zapremo veke, da se sopara razporedi tudi pod vekami. Pri inhalaciji oči bodite pozorni, da voda ni prevroča.

 

NOTRANJA UPORABA

Priporočamo, da se  po potrebi  izpira  nožnico  in debelo črevo s posebnima nastavkoma za izpiranje nožnice in debelega črevesja, ki se ju namesti na nastavek REVITAN® za tuš.

 

UPORABA REVITALIZIRANE VODE V KUHINJI

Revitalizirano vodo uporabljamo za kuhanje, pripravo napitkov in pranje posode. Še posebej priporočamo namakanje sadja, zelenjave  in mesa v revitalizirani vodi nekaj ur pred uporabo. Upočasni se pokvarljivost izdelkov.

Priprava in pitje
V hladno revitalizirano vodo za nekaj minut (10 minut) namočite vrečko s čajem (postopek luženja).  Ko se revitalizirana voda primerno obarva, odstranimo vrečko s čajem in šele nato čaj po potrebi segrevamo na željeno temperaturo, vendar ne več kot do 42 oC.  Čaj pijemo po požirkih. Vsak požirek zadržimo v ustih nekaj sekund da tekočina fermentira in ga šele nato po požirkih popijemo.

 

OSTALO

Piki žuželk Revitalizirana voda blagodejno deluje na pike komarjev, čebel, os, škorpijonov, kač;