Uporaba

Priporočila za uporabo vode iz nastavka REVITAN®

 

PITJE REVITALIZIRANE VODE

Priporočamo najmanj 2 litra revitalizirane vode na dan. Zelo pomembno je, da vodo pijemo večkrat, v manjših količinah (1-2 dcl ) preko celega dneva. Začnemo že zjutraj na tešče.Če imate neredno prebavo pijte revitalizirano vodo zjutraj toliko časa, da začutite potrebo po odvajanju; sčasoma bo lenost črevesja izginila.

 

IZPIRANJE UST Z REVITALIZIRANO VODO

Vsako jutro si najmanj 7-krat izperite usta z revitalizirano vodo, ki jo v ustih zadržite nekaj časa (1 minuto) in jo nato izpljunete. Priporočamo, da si z nastavkom za čiščenje jezika očistite koren jezika. Za preventivo se priporoča izpiranje ust večkrat na dan.

 

IZPIRANJE NOSU Z REVITALIZIRANO VODO

Priporočamo, da si vsako jutro izperite nosnice z revitalizirano vodo.  Na ta način prečistite sinusne poti. Vodo si natočite v obe dlani in jo rahlo vsrkajte v nosnice pri zaprtih ustih (pazite, da vsrkate samo vodo brez zraka). Takoj zatem zatisnete eno nosnico in vodo izpihnite skozi drugo in v istem koraku zatisnete še drugo nosnico in izpihnete vodo še iz nasprotne nosnice. Umijemo si celoten obraz in pustimo, da se voda sama posuši na obrazu.

 

UMIVANJE IN PRHANJE Z REVITALIZIRANO VODO

Za umivanje in prhanje priporočamo, da se uporablja milo, ki je izdelano na bazi sode. Milo si zelo dobro izperemo ter pustimo, da se voda na obrazu in telesu sama posuši. Med prhanjem z revitalizirano vodo priporočamo, da si masirate lasišče. Po pranju pustite da se lasje naravno posušijo.

 

KOPANJE Z REVITALIZIRANO VODO

Enkrat na teden priporočamo  2-urno kopel v  revitalizirani vodi brez dodatkov. Pred kopeljo se je potrebno  dobro oprhati oz. umiti. V kad si natočite  vodo primerne temperature. Takšna kopel telo očisti in osveži saj se iz telesa  izločijo prosti radikali. Med kopeljo vodo po potrebi večkrat  tudi dotočite in si telo zmasirajte z naravno jelenovo kožo, ki vam bo s telesa odstranila proste radikale.

 

UPORABA REVITALIZIRANE VODE PRI ŽIVALIH IN RASTLINAH

Priporočamo, da domače živali pijejo  revitalizirano vodo. Z njo jih tudi prhajte. Akvarije lahko napolnite z revitalizirano vodo, zmanjša se pojavljanje zelenih alg. Rastline  škropite z revitalizirano vodo. Pripomore k boljši  rasti in odpornosti rastlin.

      

 

NAMAKANJE NOG V REVITALIZIRANI VODI

Priporočamo dnevno namakanje nog do kolen v večji posodi z mlačno revitalizirano vodo. Prosti radikali se zaradi privlačne sile zbirajo v nogah in na ta način se lahko učinkovito izločijo. Hoja bo lahka, zatrdline, kurja očesa in otiščanci pa se bodo v doglednem času zmanjšali.

 

 

OBKLADKI

Na posameznih delih telesa, si lahko naredite obkladke. Papirnato brisačko zmočite z revitalizirano vodo in jo položite na posamezen del telesa, ko se posuši, jo lahko zamenjate z novo brisačko namočeno v revitalizirano vodo.

 

ČREVO

Za preventivo  se lahko občasno naredi klistir z revitalizirano vodo brez dodatkov.  Lahko uporabimo posebni nastavek za izpiranje debelega črevesja, ki se ga namesti na nastavek REVITAN® za tuš.

 

INHALIRANJE

Za preventivo  priporočamo inhaliranje z revitalizirano vodo.V grelniku segrejemo vodo do vrelišča. Inhaliramo cca 10 minut od enega ušesa do podbratka in do drugega ušesa. Sledi inhalacija ust in nosu cca 10 minut.

 

NOTRANJA UPORABA

Po potrebi  se lahko izpira tudi nožnica s posebnim nastavkom za izpiranje nožnice, ki se ga namesti na nastavek REVITAN® za tuš.

 

UPORABA REVITALIZIRANE VODE V KUHINJI

Revitalizirano vodo uporabljamo za kuhanje, pripravo napitkov in pranje posode. Še posebej priporočamo namakanje sadja, zelenjave  in mesa v revitalizirani vodi nekaj ur pred uporabo. Upočasni se pokvarljivost izdelkov.

Priprava in pitje
V hladno revitalizirano vodo za nekaj minut (10 minut) namočite vrečko s čajem (postopek luženja).  Ko se revitalizirana voda primerno obarva, odstranimo vrečko s čajem in šele nato čaj po potrebi segrevamo na željeno temperaturo, vendar ne več kot do 42 oC.  Čaj pijemo po požirkih. Vsak požirek zadržimo v ustih nekaj sekund da tekočina fermentira in ga šele nato po požirkih popijemo.

 

OSTALO

Revitalizirana voda blagodejno deluje na pike komarjev, čebel.

 

Priporočila o uporabi revitalizirane vode so namenjena izključno boljšemu informiranju uporabnikov nastavka  REVITAN® in ne podajajo  medicinskih nasvetov, ki bi jih lahko razbrali iz posameznih priporočil